Blogg

Harwich - første stopp på bobilturen til Storbritannia

Posted by Per Vie on 13.jun.2017 07:10:00

Endelig har dagen kommet. Jeg skal til England! Og første stopp blir den lille havnebyen Harwich som ligger 13 mil nordøst for London. Jeg er klar for fire ukers herlig bobiltur i England, Wales og Skottland. Og kanskje også en tur over til Irland. Vi får se.

Av Per Vie, Bobilturer 2017
Se film fra første etappen her eller lenger ned i reisebrevet.

I knallfint sommervær reiser jeg fra Oslo, og Malmö er første reisemål. Nærmere 60 mils tur. Litt i lengste laget, spør du meg, men det hjelper å ha en bobil som steller godt med sjåføren. 

Da er turen til England igang

Herlig å være igang. Koser meg!!!

Fornøyd Per Vie på tur til England

På med cruisekontrollen - og nyt!

På med cruisekontrollen, og turen går nærmest av seg selv. En mer behagelig måte å frakte kroppen sin på skal du lete lenge etter.

England 5.jpg

Det blir en fin kveld på First Camp Malmö, en campingplass jeg har mellomlandet på et par tre ganger før på turene mine. Jeg varmer opp Pias herlige gryterett mens jeg gjør noe som kan minne om dans.

First Camp Malmô - en fin plass

Tidlig i seng for å kunne starte tidlig på turen videre. Og det blir en liten tur på vingene over First Camp Malmö før jeg reiser videre i det deilige været.

First Camp Malmö i fugleperspektiv

Med ferge fra Rødby til Puttgarden...

Globia, min kjære faste reisepartner, har funnet sin plass i vindusposten, og vi er klare for dagens etappe. Målet er å komme så langt sydover som mulig, så etappen på onsdag blir kort og effektiv.

Over bruene mot Rødby

Båten fra Hoek van Holland går kl 14.15, og vi må møte opp tre kvarter før avgang for å komme med. Billetten blir betalt på nettet, og det er bare å feie avgårde.
 Rødby - Puttgarden, og jeg er i Tyskland

Fergeturen fra Rødby til Puttgarden går bra, og det går unna nedover. Inntil vi nærmer oss Hamburg. Og om det er vanlig rushtrafikk eller noe spesielt har skjedd vet jeg ikke, men et par tre kilometer forbi Hamburg går i sneglefart på over fire timer!

Obs! Å passere Hamburg på feil tidspunkt kan bli en tålmodighetsprøve!

Trafikkaos forbi Hamburg

Det er mer slitsom å ikke flytte seg av flekken enn å kjøre langt, så da vi nærmer oss Bremen er det nok for dagen. Det blir en natt på Knaus Campingpark Oyten.

Knaus Campingpark Oyten

Dagen etter har vi bare akkurat med tid for å nå båten fra Hoek van Holland. Og det skal vise seg at det blir akkurat litt for snaut. Globia og jeg ankommer fergestedet 10 minutter for sent, etter fem timers biltur. Så da blir det å kjøpe enda en billett til båten som går klokka 22, og da med en ekstrakost til lugar for natta.

Til Harwich med båt? Pass på å komme minst tre kvarter før avgang!
 Venter på fergen fra Hoek van Holland til Harwich

Kraftig vind gjør meg litt skeptisk til overfarten, men det går selvfølgelig veldig bra, selv om jeg savner min Queen Bed i bobilen denne natta.

Lugarsenga frister ikke

Og grytidlig på morgenkvisten triller Globia og jeg av ferga, og hiver oss inn i venstrefeltet. 
 Venstrekjøring for første gang!

Venstrekjøring går som en drøm!

Gjennom en rundkjøring – og prøven er bestått! Dette med venstrekjøring er uvant, selvfølgelig, men med konsentrasjonen på topp skal det gå veldig bra.

Til og med rundkjøringene går bra!

Jeg kjører til Dovercourt Caravan Park, bare noen minutter unna Harwich, og finner en ok plass, beskyttet av en voll mot havet. Ja, det blåser kraftig, så noe strandpromenade er helt uaktuelt.

På plass på Dovercourt Caravan Park, Harwich

Jeg går en tur på vollen mens jeg holder godt på capsen og tar noen bilder. Dette er garantert en idyll når været er bedre og vinden labrere.
 Dovercourt

Det blir en sykkeltur inn til Harwich sentrum, og det viser seg at byen er mindre en jeg trodde.

Typiske hus for de små byene i England Togstasjonen i Harwich

The White Coffee House i Harwich

Jeg rusler litt rundt og tar meg en Americano på The White Coffee House, før jeg bråstikker innom puben Kings Arms for å smake på ølet en av de mange kranene har å by på. Og joda, det smaker. Skal se det blir flere glass med engelsk øl på turen, kjenner jeg meg rett...

The Kings Arms pub i Harwich

Engelsk øl på sitt beste

Så bærer det ”hjemover” til campingplassen og bobilen for kvelden. Jeg sykler langs sjøkanten og blåser nærmest til sjøs. Men hva gjør vel litt vind i håret? Jeg har kost meg her i Harwich.

Sjøkanten i Harwich

Harwich Haven

Se film fra første etappe her...


Og hva skjer utover kvelden, da film fra turen er ferdig, og vinden har løyet? Det blir magisk kveldslys over Dovergourt og Harwich. Og da er det bare å spenne på seg vingene igjen og slå følge med fuglene.

LES OGSÅ: SommerNorge rundt på 90 dager

Wow! Magisk kveldssteming ved Dovercourt Haven...

Dovercourt dike

Harwich sett fra luften

Strandidyll på Dovercourt

Kevlden på Dovercourt Caravan Park

Se min lille luftetur over Dovercourt og Harwich her - i magisk kveldslys...


Første dag i England er unnagjort, og jeg gleder meg stort til dagene som kommer. 

Tross så kraftig vind at bilen nesten flytter på seg jeg har kost meg i Harwich. Hva som dukker opp i morgen får morgendagen vise. Ikke godt å si. Sydover blir det. Kanskje til en liten by som heter Arundel?

Se kart over reiseruta underveis her!

Se alle reisebrevene her!

LES OGSÅ: Per Vie med bobil rundt i Europa

Klikk på bildet og få gode reiseguidetips hvis du vil til Storbitannia på bobilferie:

New Call-to-action

Søk i google

Recent Posts